tirsdag 16. april 2013

Lunsj/ mellomåltid

 
Avokoado med banan
(fra 6 mnd)
Er ein rett som mettar godt og er fin å ha med seg på småturer.
Avokadokjøttet mørkner når det får kontakt med luft, men dette unngår ein når ein blander det med frukt som inneheld C vitamin.
Skal avokadoblandinga vere med på tur, bør den oppbevarast i plastboks med tett lokk.
 
 
 
1/2 banan
Like mykje avokado som banan
Evt. 1 ss appelsinsaft fra presset appelsin  (om barnet tåler det)
 
For å variere denne avokadoblandinga kan ein også tilsette
2 ss revet eple.
 
 
Del avokadoen på langs, ta ut steinen. Grav ut fruktkjøttet, og mos det med gaffel eller stavmikser. Mos banan med avokodomosen.
 
Skrell evt. eple og finriv eplet, bland det i.
Tilsett evt. appelsinsaft som er presset fra appelsin, og rør godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)

Klem Monica