lørdag 4. februar 2012

Gulrotkake med kokos

Bursdagskake...
Denne kaka lagde eg forrige helg, då ei venninde feira 30 årsdagen sin..
(Kanina og gulrøtene på kaka var internhumor)


Gulrotkake med kokos;

500 g rå, raspa gulrot
3 egg
300 g sukker
2 dl matolje
2 ts vaniljesukker
1 ts kanel
1 ts natron
1 1/2 dl kefir
300 g hvetemel
100 g kokos
100 g hakka mandler

Pisk sammen egg, sukker og matolje. Pisk inn vaniljesukker,kanel, natron og hvetemel.
Vend inn revet gulrot, kokos og hakka mandler.

Smør ei lita rund kakeform, og ha rør i forma. Steikes ved 175 grader i ca. 40 min.
La kaka kvile i 10 min, før du tek ut av forma. Avkjøl.

Glasur:

200 g philadelphia ost
100 g smør
ca. 400 g melis
2 ts vaniljesukker

Rør saman romteperet smør, kremosten, vaniljesukker og melis til ein glatt krem.
Bre ostekremen utover kaka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)

Klem Monica