tirsdag 9. august 2011

Sukkerbrød fylt med hvit sjokoladekrem og bringebær

30 års dag...
I helga som var, baka eg også kake til mi gode venninde som feira 30 års dagen sin!

Kaka vart eigentleg laga litt sånn i hurten og sturten. Med min rygg som ikkje var heilt samarbeidsvillig, Dora kaka som eg hadde på bestilling, jobbehelg, og ikkje alt som gjekk heilt etter min plan, hihi...
Då den hvite sjokoladekrem ikkje var kald nok når eg skulle piske kremen :P
Dermed vart det til eg fylte kaka kl.07.00 lørdags morgon før eg skulle på jobb, og klatta på kakepynten då eg kom heim igjen fra jobb (då skulle eg jo eigentleg ha vore ankommet bursdags selskapet). MEN bursdagsjenta vart storfornøgd! HURRA!! ;)


Til denne kaka har eg brukt sukkerbrød, oppskrift finn du her!
Når eg brukar friske bringebær i kaka, brukar eg også Nora rørte bringebær sylte (som du finn i frysedisken) og dekker først heile kakebunnen med den (istede for å dynke bunnen)

Hvit sjokoladekrem;

100 g hvit sjokolade
1 pk kremfløte

Varm opp kremfløten (ikkje koke!)
Smelt så hvit sjokolade i den varme fløten. Avkjøl over natta i kjøleskap. Pisk så til krem.
(Dersom fløten ikkje blir kald nok, blir ikkje fløten stiv når du pisker, ditta har eg prøvd, hihi :P )

Eg syntes det vart litt for lite smak av den hvite sjokoladekremen, og tok difor 100 g hvit sjokolade og hakket som eg strødde over bringebæra igjen.

MMmmm! NamNam! God kombinasjon, som eg gjerne anbefaler å prøve ;)

2 kommentarer:

  1. jeg får altså ikke til denne typen krem. Jeg får kremen til å skille seg nesten hver gang - nesten uansett om jeg har kremen i kjele eller vannbad, om den står natten over eller om den står noen timer. Jeg tror jeg pisker litt for hardt og litt for lenge...men der er jo ikke lenge jeg pisker.... skikkelig irriterende å måtte gjøre dette flere ganger. Har nå begynt å smelte sjokoladen i vannbad eller mikro og blande i vaniljekrem - det er jo mye lettere:):)

    SvarSlett
  2. Å, so kjedelig då. Dette er første gang eg har laga slik krem, og det gikk jo kjempe fint etter at eg hadde avkjølt fløyten lenge nok..
    Men kvit sjokolade og vaniljekrem hørtes jo også veldig godt ut, trur eg lyt prøve det ein dag, tusen takk for tipset ;))

    SvarSlett

Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)

Klem Monica