Pavlova;
4 eggehviter
200 g sukker
15 g maizena
2 ts eddik
Pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter å piske til marengsen er stiv. Pisk inn maizena og tilslutt røres eddik forsiktig for hand.
Kle ei 24 cm springform med bakepapir og fordel marengsen utover.
Steikes på 150°c i ca. 1 time.
Avkjøl pavlovaen.
Karamellsaus;
125 g sukker
1,25 dl vann
1 dl kremfløte
4 ss lys sirup
50 g meierismør
Kok opp vann og sukker til det blir gyllent. Ha i fløten, rør godt til alt er oppløst. Kok 2 min. Rør inn smøret til det er smeltet og rør inn sirupen. Avkjøl i romtemperatur.
Sjokoladesaus;
50 g meierismør
50 g mørk kokesjokolade
50 g melis
4 eggeplommer
Smelt smør sammen med sjokoladen, rør blandingen jenv og ta kjelen av plata. Rør inn melis til den er oppløst. Pisk deretter inn eggeplommer.
Krem; 3 dl kremfløte piskes
Peanøtter til topping
Montering;
Fordel kremen over pavlovaen. Bruk en sprøytepose el en gaffel og fordel Karamellsaus i striper over kremen. Fordel sjokoladesaus på same måte. Strø over den mengde peanøtter du ønsker. Resten av karamellsaus og Sjokoladesaus kan fordeles i nytt lag over peanøttene.
Takk for kjempefin blogg :)
SvarSlettLeter du etter et gjeldskonsolideringslån, usikrede lån, bedriftslån, boliglån, billån, studielån, personlige lån, risikokapital osv.! Jeg er en privat långiver, og tilbyr lån til bedrifter og enkeltpersoner med lave og rimelige renter på 2 %. Send e-post til: christywalton355@gmail.com
SvarSlett