mandag 1. mai 2017

Snickerspavlova

Pavlova;
4 eggehviter
200 g sukker
15 g maizena
2 ts eddik

Pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter å piske til marengsen er stiv. Pisk inn maizena og tilslutt røres eddik forsiktig for hand.

Kle ei 24 cm springform med bakepapir og fordel marengsen utover.

Steikes på 150°c i ca. 1 time.

Avkjøl pavlovaen.


Karamellsaus;

125 g sukker
1,25 dl vann
1 dl kremfløte
4 ss lys sirup
50 g meierismør

Kok opp vann og sukker til det blir gyllent. Ha i fløten, rør godt til alt er oppløst. Kok 2 min. Rør inn smøret til det er smeltet og rør inn sirupen. Avkjøl i romtemperatur.

Sjokoladesaus;

50 g meierismør
50 g mørk kokesjokolade
50 g melis
4 eggeplommer

Smelt smør sammen med sjokoladen, rør blandingen jenv og ta kjelen av plata. Rør inn melis til den er oppløst. Pisk deretter inn eggeplommer.

Krem; 3 dl kremfløte piskes

Peanøtter til topping

Montering;
Fordel kremen over pavlovaen. Bruk en sprøytepose el en gaffel og fordel Karamellsaus i striper over kremen. Fordel sjokoladesaus på same måte. Strø over den mengde peanøtter du ønsker. Resten av karamellsaus og Sjokoladesaus kan fordeles i nytt lag over peanøttene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)

Klem Monica