mandag 6. mai 2013

Eltefritt brød

Nokon andre enn meg som synest det er kjempe godt med heimelaga brød, men av og til strekk berre ikkje tida til?
Dette brødet treng ikkje mange minutters forberedelse, men heller litt tid i steikeovnen.
(og då kan man få gjort andre ting mens det steiker, hihi)
Og ikkje minst; Sunt og godt!
 
 
6 1/2 dl sammalt hvete
1 dl hvetemel
2 dl kruskakli
2 dl solsikkekjerner
1 dl linfrø
2 ts salt
2 ts natron
ca.1 1/2 dl sirup
1 l kefir
 
Forvarm steikeovnen til 175 grader. Bland sammen dei tørre ingrediensane. Tilsett kefir og sirup, og bland raskt sammen til ei tjukk røre. Fordel røra i to godt smurte brødfomer (små, ca 1 1/2 l)
Steik brøda  på nederste rille i ovnen i ca. 1 1/2 time. Avkjøl litt i forma før du kvelver dei over på rist og akjølast heilt.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)

Klem Monica