Steinbitfilet med stekte grønsaker, bacon og persillesaus
Steinbitfilet:
200 g skinn og beinfri filet pr. pers.
krydre steinbitfileten med fiskekrydder og litt salt.
Eg hadde steinbit som var halvfrosen, smelt RIKELIG med smør i steikepanna og legg lokk over, lat fisken koke, snu fisken så den får koke litt på begge sider.
Bacon og grønsaker:
ca 200 g bacon i små terninger, steikes til det er sprøtt.
2-3 gulrøtter i tynne skiver, bland sammen med bacon
3-4 champignon i tynne skiver, bland sammen med bacon og gulrøtter.
Tilsett ca 2 ss finhakket persille.
Persillesaus:
Slå av "fiskekrafta" du har fått av fisken du kokte ca. 3 dl
Lag maizenajevning å slå i.
Tilsett ca. 1dl rømme.
Tilsett ca. 3 ss finhakket persille.
Smak til med evt. salt og pepper. (Eg hadde mykje krydder på fisken på eg kokte den, og fekk mykje smak på krafta og trengde difor ikkje ha i noko meir krydder.)
Lat sausen koke opp og små kok i nokre minutt.
Serverast med kokte poteter.
Yummi-yummi dette såg skikkelig snadder ut.
SvarSlettHar steinbit i frysen so dette skal prøves.
Klem
Heihei :) tar du bestillinger på kaker? eg har så lyst på en drømmehagen kake til 1 årsdagen til dattera mi?:)
SvarSlettJorill: skal sei det var skikkelig yummi-yummi!
SvarSlettMarte: Det spørst litt kortid du skal ha kake. Har du ei e-post adr? eller send meg en epost på mkandal@hotmail.com så svara eg deg der ;)
sendt :)
SvarSlett