onsdag 20. november 2013
Hjemmelaget Lasagne
Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig
1 løk finhakket
1 fedd hvitløk finhakket
2 ss finhakket basilikum
1 boks hermetiske hakkede tomater
4 ss tomatpure
1/3 ss oksefond
1 1/2 dl vatn
1 ss creme fraiche
salt pepper
Steik kjøttdeigen, tilsett løk, hvitløk og basilikum. Hell over hakkede tomater. rør inn tomatpure, oksefond, vatn og creme fraiche. Lat småkoke i 5 min. Smak til med salt og pepper.
Ostesaus:
1 klatt smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
200 g baconost
Smelt smør, rør inn mel og spe med melk. Kok opp sausen. Ha til slutt i baconost. smak evt. til med salt og pepper.
Legg litt ostesaus i bunnen av ei ildfast form. Legg over lasagneplater. Legg kjøttsausen over lasagneplatene. Fortsett med lasagneplater, legg ostesaus over, og eit nytt lag med lasagneplater. Legg, kjøttsaus over, og fortsett med å legge lagvis slik.
Toppes med revet ost.
Steikes på 200 g i ca. 40 min.
Serveres med ein god salat, gjerne med små mozarella kuler i. og eit godt brød.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)
Klem Monica