onsdag 20. november 2013

Hjemmelaget Lasagne


Kjøttsaus:

400 g kjøttdeig
1 løk finhakket
1 fedd hvitløk finhakket
2 ss finhakket basilikum
1 boks hermetiske hakkede tomater
4 ss tomatpure
1/3 ss oksefond
1 1/2 dl vatn
1 ss creme fraiche
salt pepper

Steik kjøttdeigen, tilsett løk, hvitløk og basilikum. Hell over hakkede tomater. rør inn tomatpure, oksefond, vatn og creme fraiche. Lat småkoke i 5 min. Smak til med salt og pepper.

Ostesaus:
1 klatt smør
2 ss hvetemel
5 dl melk
200 g baconost

Smelt smør, rør inn mel og spe med melk. Kok opp sausen. Ha til slutt i baconost. smak evt. til med salt og pepper.

Legg litt ostesaus i bunnen av ei ildfast form. Legg over lasagneplater. Legg kjøttsausen over lasagneplatene. Fortsett med lasagneplater, legg ostesaus over, og eit nytt lag med lasagneplater. Legg, kjøttsaus over, og fortsett med å legge lagvis slik.
Toppes med revet ost.

Steikes på 200 g i ca. 40 min.

Serveres med ein god salat, gjerne med små mozarella kuler i. og eit godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)

Klem Monica