mandag 22. april 2013
Oppskrift Kransekake
Kransekake masse:
3 eggehviter
500 g mandler
500 g melis
1. Skåld mandlene og lat dei tørke på eit klede over natta.
2. Mal mandlene i mandelkvern, kjør gjerne gjennom kvernen to ganger.
3. Bland mandler, melis og eggehvite til en fast deig som lett lar seg trille ut til kuler.
Deigen må ikkje vere for fast, men heller ikkje for klissete. Ha evt. meir eggehvite eller melis i deigen.
4. Skyll non stick kransekakeformer i varmt vatn, og pensle godt med matolje.
Evt. kan man drysse mel i formene, men hugs å snu formene opp ned å dunke ut overflødig mel.
5. Trill deigen til fingertykke lengder og fyll i ringene.
Steikes på 200 grader i ca. 10 min.
6. Kransekakene må vere HEILT AVKJØLT! før du hvelver dei ut av formene. Sit ringane fast, gi eit lett dunk i benkeplata, så dei slepp taket.
GLASUR:
1 eggehvite
1/2 ts sitronsaft
2-3 dl melis, siktes
Bland alle ingrediensane til ein smidig glasur. Fyllast i dobble, små kremmerhus av bakepapir og sprøytes på kransekakene.
TIPS:
Har du kransekakemasse til overs, spar den til du ser at du har fått alle ringene heile ut av kransekakeformene.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)
Klem Monica