Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig
1 løk
2 fedd hvitløk
250 g hakkede tomater
2 ss tomatpure
1/2 dl iMAT fløte
ca. 1/2 dl vann
1 ts oksefond
salt
pepper
Brun kjøttdeigen, og tilsett løk og hvitløk som er finhakket. Tilsett hakkede tomater og tomatpure, og rør inn vann og fløten. smak til med salt og pepper.
Lat småputre i 5 min.
Kvit saus:
150 g bacon
1 ss smør uten melk
1 ss hvetemel
3 dl iMAT fløte
ca. 2 dl vann
2 never revet "ost"
salt
pepper
Skjær bacon og små terninger og steik i ei steikepanne. Sett til sides.
Smelt smør, rør inn mel og spe med væsken. Kok opp til sausen tykner, smak til med salt og pepper.
Tilslutt tilsett bacon og osten, og rør om.
Lasagneplater
Revet "ost"
Legg kjøttsaus og lasagneplater i ei ildfastform, kvitsaus over lasagneplatene og eit nytt lag med lasagneplater. Fortsett slik lagvis. Strø over revet ost og steik i ovnen på 200 grader i ca. 40 min.
Server med salat, godt brød og gjerne ein dressing
Dressing:
3 ss soya yoghurt naturell
2 ss olivenolje
1 fedd presset hvitløk
og smak til med chilipulver, pepper, salt, basilikum og oregano
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)
Klem Monica