RED VELVET
I går eg kom heim fra jobb, fekk eg skikkelig lyst til å BAKE!!
Og kake vart det, prøvde meg på Red velvet, aldri baka den før eller smakt den, so dette vart eit spennandes prosjekt.
Ettersom mi mor hadde bursdag tidligare i veka, var eg og mine kjære invitert på middag idag. Og då nytta eg anledningen til å pynte Red velvet kaka som eg baka igår. Bestemte meg før å prøve noko nytt der også; veske kake!! Og ho mor fekk seg kake ;)
På "baksida" av veska, gjekk det litt gale..Marsipanen "revna" for meg. Difor vart det et lite hjerte og ei lomme på veska...
Men eg la igrunn ikkje so mykje arbeid i kaka, då dette vart eit impulst innfall eg fekk på føremiddagen før vi skulle på middag hos mamma :)
Deler oppskrifta eg brukte med dykk;
OPPSKRIFT;
200g mykt smør
5 dl sukker
3 store egg
2 ts rød farge
3 ss kakao
1,5 ts vanilje essense
1,5 ts eddik
1,5 ts natron
3 dl kefir
7 dl hvetemel
Pisk smør og sukker godt.
Tilsett ett og ett egg om gangen.
Tilsett rødfarge, vanilje essense og kakao.
Bland ut natron i eddik, tilsett så i kakerøra.
Bland inn kefir og hvetemel vekselsvis.
Pisk til røra er fri for klumper og jenv og fin.
Smør ei springform (24 cm) med formfett, og slå røra i forma.
Steik ved 175 grader midt i ovnen i 30-40 min.
Del kaka i to lag og fyll med philadelphia krem, og dekk kremen utover kaka.
Philadelphia krem;
350 g philadelphia ost
3 dl melis
2,5 ss vaniljesukker
Red velvet har jag velat prova ett tag, det låter så gott.
SvarSlett