Pavlova;
4 eggehviter
200 g sukker
15 g maizena
2 ts eddik
Pisk eggehvitene til de skummer. Tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter å piske til marengsen er stiv. Pisk inn maizena og tilslutt røres eddik forsiktig for hand.
Kle ei 24 cm springform med bakepapir og fordel marengsen utover.
Steikes på 150°c i ca. 1 time.
Avkjøl pavlovaen.
Karamellsaus;
125 g sukker
1,25 dl vann
1 dl kremfløte
4 ss lys sirup
50 g meierismør
Kok opp vann og sukker til det blir gyllent. Ha i fløten, rør godt til alt er oppløst. Kok 2 min. Rør inn smøret til det er smeltet og rør inn sirupen. Avkjøl i romtemperatur.
Sjokoladesaus;
50 g meierismør
50 g mørk kokesjokolade
50 g melis
4 eggeplommer
Smelt smør sammen med sjokoladen, rør blandingen jenv og ta kjelen av plata. Rør inn melis til den er oppløst. Pisk deretter inn eggeplommer.
Krem; 3 dl kremfløte piskes
Peanøtter til topping
Montering;
Fordel kremen over pavlovaen. Bruk en sprøytepose el en gaffel og fordel Karamellsaus i striper over kremen. Fordel sjokoladesaus på same måte. Strø over den mengde peanøtter du ønsker. Resten av karamellsaus og Sjokoladesaus kan fordeles i nytt lag over peanøttene.
Takk for kjempefin blogg :)
SvarSlett