fredag 17. mai 2013

Verdens Beste

17 mai

Inngangspartiet var pynta med bjørk og flagg

Ettersom 17 mai toget begynner ganske seint her i bygda, starta vi dagen med
frokost besøk av gode venner.

Potetsalat, røykelaks, roastbeef, eggerøre, kokte egg, skinkepålegg, rundstykker ++
var slettes ikkje feil start på dagen. Både STORE og små koste seg, og etter frokost var det berre å sette seg ut i sola å nyte kaffikoppen mens dei små hoppa på trampoline.

Ettersom det er 1 og 7 klasse som arrangerer 17 mai, hadde eg i oppdrag å lage Verdens Beste,
noko eg aldri har laga før. Men med Besta si oppskrift kan eg ikkje sei anna enn at kaka vart suksess.
Og "heldige" som vi var, var det mykje igjen av kaka, dermed vart den med heim igjen.
Og blir nok med imorgon når vi skal på tur og feire tantegullet som vart 5 år og Frøken Snupp som snart blir 4 år.


Verdens Beste:
 
Kakebunn:
200 g smør
200 g sukker
6 eggeplomme
4 1/2 ss melk
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
 
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommer, alt det tørre og melk.
Kle ei langpanne med bakepapir og smør deigen utover bakepapiret.
 
Marengs:
 
6 eggehvite
300 g sukker
 
Pisk eggehvitene stive og tilsettsukkeret, og pisk til marengsmasse.
Bre marengsen utover deigen i langpanna.
 
Steikes på 150 grader i ca 45 min.
Avkjøles på rist.
 
Fyll:
1 pk vaniljekrem
2 dl kremfløte
 
Bland vaniljekremen med pisket kremfløte.
 
Del kaka i to, legg den eine delen på eit fat, lagg på fyllet og legg den andre kaken over med marengsen opp.
 
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)

Klem Monica