Ettersom det er 1 og 7 klasse som arrangerer 17 mai, hadde eg i oppdrag å lage Verdens Beste,
noko eg aldri har laga før. Men med Besta si oppskrift kan eg ikkje sei anna enn at kaka vart suksess.
Og "heldige" som vi var, var det mykje igjen av kaka, dermed vart den med heim igjen.
Og blir nok med imorgon når vi skal på tur og feire tantegullet som vart 5 år og Frøken Snupp som snart blir 4 år.
Verdens Beste:
Kakebunn:
200 g smør
200 g sukker
6 eggeplomme
4 1/2 ss melk
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 g hvetemel
Rør smør og sukker hvitt. Tilsett eggeplommer, alt det tørre og melk.
Kle ei langpanne med bakepapir og smør deigen utover bakepapiret.
Marengs:
6 eggehvite
300 g sukker
Pisk eggehvitene stive og tilsettsukkeret, og pisk til marengsmasse.
Bre marengsen utover deigen i langpanna.
Steikes på 150 grader i ca 45 min.
Avkjøles på rist.
Fyll:
1 pk vaniljekrem
2 dl kremfløte
Bland vaniljekremen med pisket kremfløte.
Del kaka i to, legg den eine delen på eit fat, lagg på fyllet og legg den andre kaken over med marengsen opp.
|
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Alltid koselig med ein kommentar.
Ha ein finfin dag ;)
Klem Monica