torsdag 14. august 2014

kylling-kjøttboller i tomatsaus

Det nærmar seg slutten på det gode permisjonslivet og rolla som 100 % husmor, om nøyaktig ei veke
kallar arbeidslivet igjen. Og då er det greit å begynne å fylle opp frysaren med gode, lettvinte middagar.
Idag blei det kylling-kjøttbollar til middag, og med ein stor porsjon, blir resten vakumert og lagt i frysaren. 
Tomatsausen lagde eg kun til dagensmiddag, då denne er fort gjort å lage.

Kjøttbollar:

1 løk
1/2 paprika
1 fedd hvitløk
1/2 chili

Finhakkes.

1 raspet gulrot
1200 g kyllingkjøttdeig
ca. 2 ts salt
ca. 1 ts pepper
ca. 1 dl potetmel
ca. 2 dl havrefløte (evt. melk for dei som tåler det)

bland grønsakene godt med kjøttdeigen. Bland inn salt og pepper. Bland inn potetmel og spe med havrefløte til du får ein passelig deig.

Varm opp stekepannen, og lag små boller som du steker i margarin u/ melk.


Tomatsaus:

1/2 paprika
1 fedd hvitløk
1/2 løk
3 tomater
ca. 1/2 dl rapsolje
1 ts tomatpurè
1/2 dl havrefløte (evt. matfløte)
1/2 dl vann

salt
pepper
chili
karri

Finhakk paprika, hvitløk og løk. Skjær tomatene i terninger.
Varm opp oljen og ha alle grønsakene i oljen. Lat putre på middelsvarme i 5-10 min. Rør i tomatpurè, fløte og vann. Smak til med salt, pepper, chili og karri. Lat koke 2-3 min.

Server med kokt ris, og evt grønn salat.